En dag i livet til Team Jumbo-Vismas sportsdirektører

NL_NL_FC_JumboVisma_1000x655_Banner (1)-1I sportsverdenen er det avgjørende å få overtaket i konkurransen – og det å møte opp fullt forberedt er den beste måten å oppnå dette på. Bare spør Team Jumbo-Visma, et paraplyidrettslag i Nederland som inkluderer profesjonell sykling. Når det gjelder planlegging av et løp, etterlater de ingen stein urørt, det inkluderer å ha Fleet Complete som sin offisielle leverandør av flåteadministrasjonsteknologi for å hjelpe under løp og utenom.

Så du lurer kanskje på – hva slags forberedelser inngår i et løp? Og hvordan spiller flåtesporing en rolle i profesjonell sykling?


For et førstehåndssvar og et innblikk i sporten fikk vi sjansen til å sette oss ned med Team Jumbo-Vismas sportsdirektør, Addy Engels som kjører en av lag-bilene under Giro d'Italia, for å se nøyaktig hvordan teamet forbereder seg på et sykkelarrangement, hvordan et løp utfolder seg, og hvilken rolle flåtesporingsteknologien spiller i det.

 

Forberedelse til løpet

Team Jumbo-Visma har en veldig travel agenda fordi de deltar i alle store løp, som Giro d'italia, Tour de France og Vueltaen.

Når det gjelder planlegging for disse løpene, skjer det mye mer i bakgrunnen – både før og under løpet – enn bare å sette sykler på asfalten. Generelt kan denne planleggingen deles inn i to kategorier: logistikksiden og sportssiden.

La oss starte med å se på sportssiden.

Dette aspektet av forberedelse dekker ting som direkte gjelder utøverne på laget og deres prestasjoner mens de er i løpet. «Vi setter mål og bestemmer hvem som kjører hvilke løp,» sa Engels. «For hvert løp bestemmer vi hvilken strategi og taktikk vi skal bruke, som selvfølgelig inkluderer innspill fra syklistene.»

 En annen viktig del av denne planleggingen er å se på spesifikke elementer som en syklist vil måtte håndtere i løpet. «Vi sjekker hver del av løpet med gatebilder og tar detaljerte notater om alle ting vi må ta hensyn til, inkludert hvor det er hindringer, hvor ruten blir smal og hvor den åpner seg opp for vinden,» forklarte Engels.

Med sportssiden dekket, la oss gå over på logistikksiden.

Denne forberedelsen inkluderer flere elementer bak kulissene, som inngår i å forberede seg på et løp, inkludert ressursadministrasjon og personalkoordinering.

«Det er vårt ansvar å sørge for at alle ansatte har den mest passende rollen hver dag,» sa Engels. «Dette inkluderer til og med folk som sørger for at koffertene kommer til neste hotell og folk som gir vannflasker til syklistene under løp.»

En annen stor del av logistikkplanleggingen dreier seg om å administrere teamkjøretøyene, som spiller en avgjørende rolle i selve løpet, som vi vil forklare om litt.

«Bilene blir pakket med alt vi kan trenge under et løp. Jeg sjekker også dekkprofilene og bytter dem når det er tvil. Og selvfølgelig, ikke glem å fylle tanken» sa Engels. «Bilene blir også vasket og rengjort slik at de ser fine og nye ut neste dag. De er visittkortet til teamet.»

 

Team Jumbo Visma Sport Diretor Addy Engels smiling while standing beside a Team Jumbo Visma athlete.

 

Et innblikk i løpsdagen

Med alt forberedt er Team Jumbo-Visma klare for løpet – men det er fremdeles mye mer som skjer bak kulissene under arrangementet.

Utover lagets syklister har Team Jumbo-Visma to kjøretøy med ansatte som kjører sammen med utøverne under løpet.

«I den første bilen har vi to sportsdirektører og en mekaniker. I den andre bilen er det bare én sportsdirektør og en mekaniker. Den første bilen har mest arbeid og høyest stressnivå. Derfor er det to teamledere i den første bilen – slik at den ene kan fokusere på å kjøre og den andre på coaching,»sa Engels.

Med flere ansvarsoppgaver i et løp med høy intensitet er det ikke en liten oppgave å være et teammedlem i kjøretøyene.

«Det er tider der det ikke skjer så mye, mens det er andre ganger hvor jeg må gjøre tre ting samtidig,» sa Engels om å være i kjøretøyene. «Kjøredelen er ganske intensiv fordi du har 5-6 timer der du er ekstremt konsentrert fra å måtte kjøre veldig nær de andre bilene og syklistene.»

 Likevel er teammedlemmene i bilen alltid klare til å hjelpe idrettsutøverne på alle måter de kan.

 «Når en syklist trenger deg, er det viktig å kjøre så fort som mulig til enden av feltet,» sa Engels. «Du sørger for at syklistene har mat og drikke, sørger for at dekkene byttes når det er nødvendig, eller til og med gir de en helt ny sykkel når det er et større problem.»

 Så hvordan kommuniserer syklistene det de trenger til teammedlemmene i kjøretøyene?

«Vi har kontakt med utøverne via de berømte ’ørene’, der hver syklist bruker radio med ører og mikrofon. På denne måten, hvis en idrettsutøver sier noe, kan vi alle – inkludert folkene i de to bilene – høre det,» uttalte Engels.

 Fra å gi kommunikasjon til hydrering og utstyr, sørger teammedlemmene i bilene for at syklistene er i gode hender under løpet, slik at de kan prestere på topp.

 

Hvor flåtesporing kommer inn i spillet

Med en forståelse for de travle forberedelsene for arrangementer og viktigheten av kjøretøy i et løp, er det lett å se hvorfor Team Jumbo-Visma trenger optimal synlighet og kommunikasjon innen flåten.

 

Det er der Fleet Completes programvare for flåteadministrering kommer inn. Med enheter i bilene som kobles direkte til en skybasert plattform, får teamet en klar og umiddelbar oversikt over statusen til alle kjøretøy, inkludert:

 

  • Kjøretøyets nøyaktige plassering
  • Hvilke teammedlemmer som er i kjøretøyet
  • Hvor mye og hvor fort et kjøretøy kjører
  • Hvilket løp et kjøretøy er involvert i

 

Til spørsmål om de andre fordelene flåtesporing gir teamet, sa sportsdirektør Jan Boven, for team Jumbo-Visma følgende:

 «Våre treninger og løp kan strekke seg opptil 4000 km i uken, noe som betyr økt drivstoffbruk og høyere slitasje på kjøretøyet. Fleet Completes plattform vil gi oss dypere innsikt som vi kan bruke for sikkerhet og besparing av både tid og penger. Å ha regelmessige vedlikehold varsler, nøyaktig kjørelengdesporing og motordata i sanntid er avgjørende for å holde kjøretøyene våre i topp stand, sjåførene våre trygge på veien og vår flåte finansielt ansvarlig.»

 

Med Fleet Completes sporingsløsning på plass, kan Team Jumbo-Visma sørge for at de alltid er oppdatert og har all nødvendig informasjon om statusen til flåten.

Team Jumbo-Visma GIF (1)j

Utstyrt med redskapene for suksess

Inkludert vanntett forberedelse, dyktige idrettsutøvere, fantastisk personale og nyttig teknologi, har Team Jumbo-Visma alt de trenger for å fortsette å sette sitt preg på profesjonell sykling.

Til spørsmålet om hva han er mest stolt av når det gjelder suksessen deres så langt, sa Engels: «Når jeg ser på teamet, er jeg mest stolt av utviklingen de siste 5 årene. Fra den 'stygge andungen' til det beste laget i verden.»

Med Team Jumbo-Vismas enorme fremskritt og en lys fremtid, er Fleet Complete spente på å være med på å opprettholde lagets topplassering i sykkelverdenen.

 

Har du spørsmål om hvordan Fleet Complete kan hjelpe deg med sporing av kjøretøy, kontakt oss!

KONTAKT OSS

Date published.   mai 31, 2021  |  Author: Marked