Hvordan GPS-sporing kan redusere flåtens driftskostnader

Flåtesporing med GPS er ikke bare for store selskaper: bedrifter med mindre flåter kan også få en rekke fordeler ved dette. I tillegg til å hjelpe deg med å spare drivstoff, planlegge bedre og øke ansvarligheten hos sjåføren, gir GPS-systemer bedriftseiere og flåtestyrere muligheten til å spare penger på vedlikehold.

Et godt vedlikeholdt kjøretøy vil kjøre mer effektivt, og bryte sammen sjeldnere – en nyhet som burde få alle flåtestyrere til å smile.

Les videre for å oppdage 5 måter GPS-sporing kan hjelpe deg med å redusere flåtens driftskostnader.

1. Planlegg vedlikehold

Kjøretøy er dyre å betjene med tanke på daglig bruk. Det er flere måter å passe på flåten sin på for å minimere risikoen for ulykker og sammenbrudd – og på toppen av listen er vedlikehold.

En tidsplan for forebyggende vedlikehold (PM) kan hjelpe deg med å håndtere flåtens tilstand på. En forebyggende tilnærming til vedlikehold betyr at det er mindre sannsynlighet for at sjåførene dine pådrar seg problemer mens de er på jobb. Dette minimerer selskapets kostnader og store vedlikeholdsutgifter.

Med antallet ansvarsområder en flåteansvarlig har, lar GPS-sporing deg holde deg oppdatert, eliminere manuelle prosesser for datainnføring og redusere feil.

Bare sett opp påminnelser om vedlikehold. Istedenfor å måtte stole på notater og hukommelsen, får du alle nødvendige detaljer når du trenger de. På de fleste telematikksystemer kan du sette opp timeplanen i henhold til dato eller kjørte kilometer.

2. Analyser kjøretøysrapporter

Å håndtere rapporter fra ett kjøretøy er vanskelig nok. Multipliser dette med 2, 10, 30 eller mer, og det begynner å bli komplisert. Med GPS-sporing på slåten har flåtestyrere tilgang til alle de verdifulle kjøretøysdataene ved fingertuppene takket være automatisk innsamling og datarapportering.

Hold deg oppdatert på forebyggende vedlikeholds kontroller. Overvåk sjåførens ytelse for å sikre at de kjører effektivt og følger ruter.

Sjekk de daglige inspeksjonsrapportene av kjøretøy (DVIR) for å sikre at flåten din fortsatt er kompatibel og identifiser problemer tidlig før de blir større problemer.

Det å analysere denne typen data gir deg et perspektiv ovenfra og ned på eiendelene og operasjonene dine. Det kan hjelpe deg med å se og svare på mønstre for å ta en proaktiv, forebyggende tilnærming til vedlikehold av flåten.

Fotolia_110205977_XXL-1

3. Reduser antall kjørte kilometer med forbedrede ruter

Med programvare for GPS-sporing av flåten kan du samle kjøredata og analysere dem. Dette nivået av innsikt gjør det lettere å forbedre ruteleggingen og redusere kjørelengde, i tillegg til unødvendig slitasje.

Verktøy for GPS-sporing kan også hjelpe deg med å navigere gjennom en ukjent rute – noe som er spesielt nyttig hvis flåten din inkluderer lastebiler. Forhåndssjekk ruter for å forhindre at kjøretøyene må snu eller gjøre lange omveier. Dette har den ekstra fordelen at det senker driftskostnadene.

 

4. Forbedre gjennomgangen før kjøreturen

Kontroll før reisen er helt nødvendig. Sjåfører bør – uten unntak – sjekke ting som dekktrykk, bremser, lykter, vindusviskere, væskenivåer osv. Forsømmelse av dette kan føre til unødvendig nedetid på kjøretøyet, eller enda verre – en ulykke.

Dine sjåfører kan selv bli opplært til å gjennomgå kjøretøyene før hver reise, noe som hjelper dem med å oppdage små feil før de store snøballene begynner å rulle.

 

5. Forbedre sjåførens ytelse

Sterk akselerasjon, hard bremsing, fart og andre problemer kan være med på å bruke mer drivstoff enn nødvendig, og en sannsynlig årsak til skader på kjøretøyet, noe som øker driftskostnadene. I tillegg til å hjelpe til med å beskytte bilene mot overforbruk, kan GPS-sporing av kjøretøy også hjelpe deg med å oppdage aggressiv kjøring i flåten din.

Dårlig kjøring kan føre til ulykker, skader og til og med død. Å kunne ta tak i denne oppførselen og tilby opplæring i tide, forbedrer drivstoffeffektiviteten, reduserer forsikringspremiene og reduserer sjansene dine for å bli involvert i et krav.

Når det kommer til å holde flåtekostnadene nede, kan programvarer for GPS-sporing være en verdifull løsning – enten flåten din består av 2 eller 200 biler. Overvåk kjørelengde, hold deg oppdatert på vedlikeholdsplaner og sørg for at kjøretøyene dine fungerer så effektivt som mulig.

 

Ta et flåtestyringssystem på en prøvetur og se hvordan det kan hjelpe deg med å redusere flåtens driftskostnader. Kom i gang i dag ved å prøve vår Fleet Complete-demo.

 

 

Date published.   jun 30, 2021  |  Author: Marked