Sommeren er det perfekte tidspunkt for å oppgradere flåteteknologien

Endelig er sommeren her!

Selv om sommeren er fyllt med soling, tid utendørs, reiser og ha fri for å slappe av, kan driftige bedrifter bruke lavsesongen som ofte forekommer i juni, juli og august til sin fordel.

Helt spesifikt, kan sommeren bli et beleilig tidspunkt for å oppgradere flåtestyringsteknologien av flere årsaker.

I denne artikkelen vil vi belyse noen av de punktene som gjør at sommeren er et ideelt tidspunkt for å oppdatere flåteteknologien, og hvilke fordeler ditt firma kan få ut av det.

AdobeStock_443101508-min-2-1

Hvorfor oppgradere om sommeren?

Når man skal finne det beste tidspunktet for å oppgradere din flåtes teknologi, er det viktig å tenke på din bedrifts unike behov, i og med at alle opererer forskjellig og med ulike timeplaner. Allikevel har sommeren en tendens til å være et beleilig tidspunkt for mange flåter, beroende på følgende faktorer.

 

1. Ferietid

Når været blir bedre om sommeren har de fleste planer om å nyte det, og dermed er de fleste på ferie.

Med så mange ansatte som tar seg fri, kan det resultere i at man har færre sjåfører som opererer flåtekjøretøyene, og dermed blir de mindre brukt.

For å bruke denne tiden, der kjøretøyene blir mindre brukt, til din fordel, kan det være en god ide å installere flåtestyringsverktøy i dem uten å skulle ta dem ut av drift og risikere at dette påvirker bedriften.

 

2. Ideelt for opplæring

Siden de fleste bedrifter trapper ned I sommermånedene – med ansatte og kunder på ferie, som vi nevnte tidligere, kan det være en ideell mulighet for opplæring av teamet ditt i å bruke den nylig oppgraderte flåteteknologien.

På denne måten, når arbeidsgangen er tilbake til normalen etter sommerferien, er de ansatte allerede vant til den nye flåtestyringsprogramvaren og det blir mindre sjanse for å snuble når det blir travelt igjen.

En annen grunn til at opplæring kan være ideelt om sommeren, er at mange ansatte er mindre utsatt for stress enn om vinteren. I og med at opplæring kan være ganske tørt og ikke alltid så lett å implementere, er det lurt å velge et tidspunkt der de ansatte er mest mottakelige – og da er sommeren og de varme månedene et perfekt tidspunkt.

Dette kan gjøre en stor forskjell når det kommer til hvor godt de ansatte trives, hvor effektiv opplæringen er og overordnet sett hvor godt det lykkes å implementere oppgradert flåtestyringsteknologi.

 

3. Vær forberedt når det tar seg opp

Når det tar seg opp med oppgaver etter sommerferien når folk vender tilbake fra ferie, er det siste du vil gjøre å begynne med implementering av nye prosedyrer og teknologi.

Hvis bedriften din tilhører de som opplever en stille periode i sommermånedene, er det altså det perfekte tidspunkt å få utstyret installert, komme i gang med opplæring og få styr på logistikken før ferietiden er over i august. Bedriften din vil være godt forberedt med ny, behjelpelig teknologi – og du har allerede en del erfaring i hvordan den skal brukes og hvordan man får mest mulig ut av den.

 

Hvorfor skal man oppgradere flåteteknologien?

 

Selv om sommeren er det perfekte tidspunktet for å oppgradere flåteteknologien, er det faktisk ikke et dårlig tidspunkt man kan gjøre det på, når man tenker på alle de fordelene man får.

Med den seneste flåtestyringsteknologien kan man:

  • Se flåtens bevegelser i sanntid
  • Spore kjøretøy og beskyttelse
  • Vedlikeholds innsikt for bedre sikkerhet for sjåfør og kjøretøy
  • Og mye mer!

Konklusjon

Når man skal oppgradere flåteteknologien, er det viktig å ta høyde for en rekke faktorer i forbindelse med bedriften din – inkludert når de fleste ansatte er på ferie, når kjøretøyene er minst aktive og når på året det er mest stille.

Selv om dette som regel manifesterer seg i sommermånedene, kan det variere ut ifra hva slags bedrift du driver, og derfor er det viktig å ha i bakhodet når du skal oppgradere teknologien.

Hvis du vil vite mer om hvordan Fleet Complete kan hjelpe deg med sømløs implementering av oppgradert flåtestyringsteknologi, ta kontakt med oss her.

 

KONTAKT OSS

 

Date published.   jul 21, 2021  |  Author: Marked