Slik sparer du drivstoff med flåtestyringssystem

Visste du at bedrifter som bruker flåtestyringssystem kan se drivstoffkostnadene for hele flåten redusert med opptil 30%?

AdobeStock_96544734 -fuel pump green-minimized-1

En av de mest umiddelbare og enkle målbare fordelene med et GPS-sporingssystem, er egenskapen til å redusere drivstofforbruk. Drivstoffkostnader er ofte en av de største utgiftene for selskaper med en flåte. Med konstante svingninger i prisen på drivstoff blir det viktig å holde øye med faktorer som kan påvirke forbruket.

Vi vil se på fem måter et flåtestyringssystem kan hjelpe dere med å redusere drivstoffkostnader og de kostnadene som hører med.

1. Reduser tomgangstid

Å la motoren kjøre på tomgang sløser med drivstoff. Det er en stor sjanse for at mange firmabiler går på tomgang lenger enn nødvendig. En gjennomsnittlig lastebil bruker en liter drivstoff hvert 15. minutt på tomgang. 

Et nylig FleetSmart study, viser at kun 30% av alle flåter bruker utvidelsesmoduler for å redusere tomgangstid.

 

2. Forhindre sjåfører i å kjøre for fort


Å kjøre for fort krever også mer drivstoff. Med hver 10. kilometer man kjører over 100 km/t, synker drivstoffeffektiviteten med 10%. Og jo mer ansatte på veien kjøre på fort, jo høyere blir regningen for drivstoff. Fleet Complete tilbyr en database for fartsgrenser som du kan bruke for å spore når og hvor ofte sjåførene kjører for fort. Med våre rapportmuligheter, kan du enkelt kartlegge problemet og endre sjåførenes oppførsel.

AdobeStock_37447313_web


3. Optimaliser vedlikehold


Automatiske notifikasjoner for vedlikehold, hjelper deg med å holde kjøretøyene i tipp topp stand så de varer lenger. Fleet Complete’s vedlikeholds modul, kartlegger vedlikeholdsbehov basert på hvor langt det kjøres og motorens tenningstider. Vedlikeholds-notifikasjoner bidrar til å spare drivstoff og senke vedlikeholdskostnader.


4. Finn bedre ruter


Med et turregistreringssystem , kan man lokalisere det nærmeste kjøretøy, fastlå de mest effektive rutene for leveringer eller kundebesøk, og hjelpe ansatte med å unngå trafikkpropp og andre problemer. Dette kan hjelpe deg med å eliminere unødvendig kjøring og tomgangskjøring, spare drivstoff og øke produktiviteten.


Med bedre planlegning og mer effektiv ruteplan, kan du redusere antallet kilometer som kjøres hver dag. Med flåtestyring basert på GPS-teknologi, kan du enkelt finne rute som får ansatte fra A til B så fort som mulig.

Unødvendige kilometere som blir kjørt, resulterer i høyere drivstofforbruk. Du kan redusere dette ved å unngå trafikkpropp og ta andre ruter. Dette reduserer bade kjøretid og stasjonær kjøretid.


5.  Forhindre unødvendig bruk og bruk utenfor arbeidstiden


Å vite nøyaktig hvor alle kjøretøyer befinner seg til enhver tid, kan bidra til å redusere uautorisert bruk. Et GPS flåtestyringssystem, gir mulighet til å indikere hva som er normal arbeidstid- og områder og gi beskjed hvis bruk faller utenfor disse parametere. Takket være geofencing-muligheter og notifikasjoner om brukertid, kan du alltid holde øye med firmabilene, og forhindre ansatte i å bruke verdifullt drivstoff med privat bruk.


Hold øye med kostnadsbesparelser:


Ved å benytte deg av et system som Fleet Tracker fra Fleet Complete for effektivt å kunne overvåke kjøretøyer, vedlikehold, fartsgrenser og tomgangskjøring, kan du faktisk gjøre en stor forskjell når det kommer til flåtens drivstofforbruk.


Har du spørsmål om Fleet Complete's turregistreringssystem? Kontakt oss .

 

KONTAKT OSS

 

Date published.   aug 20, 2021  |  Author: Marked