Derfor lønner det seg å ha et telematikk- og GPS-system

Telematikk er den globale begrepet for GPS-teknologi, som de fleste forbinder med sporing og utstyrskontroll, elektronisk kjørebok og flåtestyring. Antall GPS-baserte sporingsløsninger øker raskt - her får du de siste fakta om hvorfor det lønner seg å følge trenden!

Hvis du ikke bruker en telematikkløsning, går du glipp om muligheten til å redusere bilkostnadene betydelig, effektivisere driften og få større fortjeneste. Bruken av telematikkløsninger for alle typer selskaper med biler og utstyr øker over hele verden og trenden viser at teknologien er fremtiden, men 36% har ennå ikke startet, oppgir Automotive-Fleet.Telematikk og GPS-system

Her kan du se hvordan et transportselskap sparer en million kroner årlig med Fleet Complete, og hvilken det verdensledende teknologiselskapet ABB mener er "markedets beste kjørebok".

Vanlige misoppfatninger om GPS-teknologi

Disse tipsene kan du bruke for å informere både ansatte og beslutningstakere som tviler på at det vil lønne seg å investere i en telematikkløsning:

"GPS-sporing er ju overvåking"

"Jeg liker ikke følelsen av å bli overvåket" er en vanlig reaksjon blant tvilsomme ansatte. Integritet er ofte en viktig sak for de ansatte når de velger å investere i GPS-sendere og elektroniske kjørebøker, men med riktig informasjon blir alle trygge.

Informer sjåførene dine om dataen som vil bli samlet inn, hvordan det fungerer og formålet bak det - i Norge er det for eksempel krav på kjørebok fra Skatteetaten, og hvis kjørebøkene ikke er 100 % korrekte riskerer dere en skattesmell. Vi i Fleet Complete er alltid oppdatert på de nyeste skattereglene og kommer gjerne ut og informerer personalet. I tillegg er det klare regler for at du som leder eller flåteansvarlig ikke kan overvåke personalet på noen måte via GPS i Norge, men kan fint bruke systemet for å effektivisere det daglige arbeidet med ruteplanlegging og for å finne noen som forsvinner, for eksempel.

I de aller fleste tilfeller forstår personalet dette, og når GPS-systemet først er implementert, forsvinner uromomentet og kostnadsbesparelsene for redusert drivstoff og unødvendige ulykker blir umiddelbart synlige, penger spart som kan brukes til å øke lønningene, for eksempel.

Les mer om GPS-overvåking og personvern her.

"Vi trenger ikke kjørebok, flåtestyring og telematikk"

Alle som kjører bil i jobben har krav på å føre kjørebok fra skatteetaten og en elektronisk kjørebok sparer deg både tid ved at du ikke trenger å skrive manuelt og skattesmellen som venter hvis det ikke er 100% riktig ved en revisjon. Flåtestyring er også viktig for selskaper med flere biler som vil se mindre drivstoffkostnader, slitasje, bedre kjørestil på firmabilene og en full oversikt over hvor de befinner seg - for tidsbesparende ruteplanlegging.

Les hvorfor alt flere selskaper bruker flåtestyring.

"Det er for dyrt"

Prisene for elektroniske kjørebøker har faktisk falt de siste årene, med alt flere leverandører i markedet. Bekymringer for kostnader er imidlertid forståelige hvis det skal implementeres på mange kjøretøy samtidig. Det er vanligvis mulig å få rabatt hvis det gjelder en større bilflåte. Håndskrevne maller for kjørebok vil også bli en mye dyrere historie hvis du ikke håndterer dem eksemplarisk hver tur, hele året.

SE PRISER

Husk også at reduserte flåtekostnader er den største fordelen med telematikk og GPS-løsninger, og heldigvis trenger du ikke vente lenge på overskuddet. Vi kommer tilbake til det litt lenger nede!

Velg GPS-system etter behov

Som flåteansvarlig er det du som vet best hvilke ineffektive prosesser og unødvendige utgifter du trenger å bli kvitt. Som med alle andre IT-investeringer, trenger du ikke nødvendigvis "det beste og det største". Det er viktigere at funksjonene til kjøreboken løser dine behov. Husk imidlertid at billigere ikke alltid er bedre.

Et elektronisk kjørebok med flåtestyring hjelper deg med å redusere drivstofforbruket ved å spore hvordan bilene brukes av førene. Hvis de går på tomgang i unødvendig lang tid eller har et mønster med hard bremsing, vil systemet vise det slik at du kan fikse det raskt.

Et annet vanlig behov er å legge til rette for kommunikasjon mellom førere og kolleger på kontoret og dermed spare tid, å kunne tildele oppgaver effektivt og dermed få flere jobber utført, og få full oversikt over bilbruken. Kanskje er det også penger å spare på innkjøp, service og leasing av nye kjøretøy når du har full kontroll over hvilke biler som brukes maksimalt og hvilke som egentlig bare er en utgift.

Mange gevinster med en telematikkløsning

De fleste selskaper ser et overskudd i reduserte kostnader nesten umiddelbart. Mange av kundene våre påstår til og med at fordelene med Fleet Complete kjørebok og flåtestyring oppveier kostnadene så tydelig at det nesten er bortkastet tid å gjøre en kostnads- og fordelanalyse. Men vi i Fleet Complete hjelper deg gjerne med dette når du kontakter oss!

En undersøkelse fra FleetAnswers fremhever de viktigste fordelene for deg som gründer eller flåteansvarlig:

  • Forbedret kjøreoppførsel
  • Reduserte drivstoffkostnader
  • Økt førersikkerhet
  • Reduserte utslipp av CO2
  • Kortere kjøretid mellom forskjellige jobber
  • Reduserte vedlikeholdskostnader

GPS systemAlle disse faktorene gir deg høyere fortjeneste og lavere driftskostnader.

Kontakt oss gjerne så hjelper vi deg personlig!

Få mer informasjon

Date published.   aug 05, 2020  |  Author: Marked