Er yrkesbilene gjort klar for vinteren?

Den første snøen har falt flere steder, og høsten er offisielt over. For de som bruker bil i jobben kan det by på store utfordringer dersom man ikke er ordentlig forberedt.

Er bilparken gjort klar og skodd for vinteren?

For de bedriftene som er avhengig av en velfungerende bilpark for å kunne utføre oppdragene sine, er det ekstra viktig å være godt forberedt på vinteren. Det kan fort bli dyrt dersom bedriften ikke er klar for dårlige kjøreforhold og mye kø - for ikke å snakke om hvis en eller flere av bilene blir involvert i et trafikkuhell eller utforkjøring.

De materielle kostnadene som følger en utforkjøring, i form av tapte forsikringsbonuser, reparasjonskostnader, og redusering av arbeidskapasiteten til bedriften er store. Må du i tillegg avlyse eller utsette oppdrag hos  kan det koste deg mye mer enn tapte inntekter - det kan skade omdømmet til bedriften din og muligheten for fremtidige inntekter. Dersom firmanavn og logo blir synlig i medier eller i sosiale media i forbindelse med en utforkjøring eller uhell, kan det påvirke omdømmet ditt.

For å redusere risikoen for du derfor våre 3 tips til å sikre deg og bilparken mot uhell i vinter.

Gode vinterdekk.

Burde la stå usagt men gode vinterdekk er et must, og husk å bytt de i tide. Det samme gjelder dersom dekkene er gamle. Sjekk at dekkmønsteret er minimum 3 millimeter. Kjører du i de deler av landet hvor du er avhengig av piggdekk, kan du skifte til pigg fra og med 15.oktober dersom du bor i våre 3 nordligste fylker, og fra 1. november for resten av landet.

Vinterutstyr

Sørg for at varebilene og firmabilene er utstyrt med vinterutstyr som kjetting, slepetau, et teppe og en spade. Det gjelder spesielt for de som har oppdrag utenfor bynære strøk.

Flåtestyring

Gjennom vinteren kan vær og vind by trafikken på store utfordringer, i form av stengte veier, dårlige forhold og lange køer. Det er derfor lurt å investere i et bra flåtestyringssystem som lar deg se hvor bilene dine er, samtidig som du kan følge utviklingen i trafikken. Slik kan du guide sjåførene dine unna den verste trafikken, og dine ansatte unngår spilltid ved å sitte fast i bilkøen. Du sparer både tid, drivstoff og sikrer deg fornøyde kunder.

God vinter og kjør forsiktig.

 

Date published.   okt 31, 2018  |  Author: Kenneth Hansen