gps sporing

Kreativ bruk av GPS-sporingsteknologi

GPS-sporing har mer å tilby enn du kanskje tror, mer enn å bidra til å finne igjen stjålet utstyr og veilede sjåfører i trafikken.

An outdoor landscape with Mount Everest in the background and hikers walking toward it in the foreground.

Dette innlegget beskriver noen kreative måter bedrifter og personer kan bruke GPS-programvaren sin på, fra klatring på Mount Everest til et av Europas mest anerkjente båtrace.

Tradisjonelle fordeler ved GPS-sporing

Før vi ser på de mer kreative bruksområdene, skal vi se nærmere på de tradisjonelle fordelene ved GPS-sporingsprogramvare.

Når vi tenker på GPS-sporing, tenker vi vanligvis på bilnavigasjon med satelitt. Men GPS-sporingsenheter er ikke begrenset til kjøretøy, de kan brukes til å spore mange av bedriftens eiendeler, fra utstyr til last.

Når det gjelder flåtestyring er det veldig praktisk å kunne bruke GPS-sporingsenheter på forskjellige ressurser, til mange formål, inkludert:

  1. Gjenfinne stjålne eiendeler

Med oppdateringer og sporing i sanntid overfører GPS-programvaren øyeblikkelige stedsdata som du kan bruke til å lokaslisere utstyr og kjøretøy raskere – så det er mye mer sannsynlig at du finner dem.

  1. Få innsikt fra GPS-data

Fra planlegging av reiseruter til lokalisering av det nærmeste nødutstyret i tilfelle sammenbrudd – GPS-programvaren gir deg verdifull statistikk og data så du kan ta velbegrunnede bedriftsavgjørelser.

  1. Avskrekkende for tyver

Hvis en tyv vet at det er en GPS-sporingsenhet på kjøretøyet eller utstyret ditt vil de tenke seg godt om før de stjeler det.

Dette er de vanligste fordelene med GPS-sporing, men det stanser ikke der.

 

Kreativ bruk av GPS-sporing

La oss ta en titt på noen mer kreative og uvanlige måter man kan bruke sporingsteknologi på:

 

1. Kartlegge klatreturen opp Mount Everest

Det er ingen enkel sak å komme seg til basecamp på Mount Everest. Å nå toppen er derimot i en klasse for seg.

Vi GPS-sporet utholdenhetsatleten Georgios Tsianos under hans andre forsøk på å klatre opp til toppen av Everest, 8.849 moh.

 

A 3D map showing the GPS data for various points throughout Tsianos Mount Everest trek, including time, elevation, and location .

I møte med svimlende høyder, høydesyke, fallende is, dødelige sprekker, frostskader og ekstremvær hadde han litt av en utfordring.

Men før han satte i gang måtte Georgios være tilskuer ved LMAX Rugby Challenge ved den tibetanske Advanced Base Camp, et forsøk på å slå en Guinness–verdensrekord med en rugbykamp spilt høyere over havet enn noen gang før. 

Han var utstyrt med en mobilsporingsenhet som lot oss følge ham på turen – fra klatring på Everst til rugbykamp på Advanced Base Camp og videre.

 

2. Konkurranseklar bølgemaskin

 

Fleet Complete tok fordelene med GPS-sporing med til BKOffshore, et verdensberømt båtrace.

Konkurransen Belgian Offshore Powerboats and Aquabikes Championship var en ypperlig mulighet til å sprenge de kreative grensene for hvordan man bruker GPS-sporing.

Fleet Complete utstyrte motoriserte båter og sykkelbåter med GPS-sporingsenheter for å spore plasseringene deres i sanntid. Publikum kunne dermed følge med på båtene mens de kjørte om kapp på vannet.

 

A blue and silver boat each containing two team members race through the water.

Uansett om flåten din jobber på land eller vann, kan de vanntette sporingsenhetene hjelpe deg med å kjøre fra konkurrentene.

 

3. En synlig ledestjerne på fjerntliggende steder

Mange industrier bruker utstyr på fjerntliggende steder hvor det er vanskelig med kontinuerlig overvåkning.

Oljeselskaper jobber for eksempel i farlige og avsidesliggende områder. Det betyr at de har masse dyrt utstyr som det er vanskelig å nå, men som det må være kontroll på det fordi det kan være vitalt for å holde arbeiderne trygge og for at prosjektet skal lykkes.

Det er her GPS-sporingsenhetene kommer til nytte. 

En av kundene våre i oljeindustrien bruker LED-lystårn drevet av solenergi på et eksternt anlegg, som lyskilde for arbeiderne. Med tanke på sikkerhet er det en prioritet å kunne spore dem.

 

Har du spørsmål? Kontakt oss

 

{{cta(‘974ff7c1-ef65-4445-834a-6477b985669d’,’justifycenter’)}}