flåtestyring

Derfor bruker alt flere selskaper flåtestyring

Visste du at det globale markedet for flåtestyring er en av de raskest voksende næringene i verden? Fleet Complete er også den raskest voksende leverandøren av flåtestyring og elektronisk kjørebok i et og samme system.

For bare noen få år siden var flåtestyringsindustrien verdt under 8 milliarder dollar, mens den nå forventes å vokse til 34,5 milliarder dollar på to år. Dette styres av det økte behovet til selskaper med yrkesbiler, som må ha kontroll over selskapets biler for å være konkurransedyktige nå og i fremtiden. Her forklarer vi hvorfor.

Flåtestyring er viktig for at selskaper enkelt og enkelt skal kunne samordne logistikken mellom kjøretøy og oppdrag, i tillegg til å automatisere kjørebøkene til Skatteetaten. Moderne GPS-sporingsløsninger for flåtekontroll forventes å håndtere flere prosesser samtidig, slik at selskaper kan effektivisere driften og få flere jobber gjort på en dag.

Les videre for å forstå hva som gjør flåtestyring så populært, og hvordan det kommer selskaper med flere biler til gode.

Hva er flåtestyring?

Flåtestyring er i utgangspunktet systemet og GPS-teknologien som flere og flere norske selskaper velger for at nå full kontroll over yrkesbilene. Hos Fleet Complete er det en plattform som også kobler sammen dine ansatte ute på feltet, samt forskjellige typer av last og utstyr.

Målet med flåtestyring er å optimalisere faktorene som påvirker effektiviteten bak selskapets logistikk:

  • Spor yrkesbiler for status og lokasjon
  • Reduser drivstoff- og servicekostnader ved å kjøre kostnadseffektivt
  • Reduser driftskostnadene
  • Sikre kjøreoppgavene til Skatteetaten

{{cta(‘0a64ae96-4b8a-4ff8-a590-0ff14e0ca98f’)}}

Uten en komplett flåtestyringsløsning vil det være kostbart manuelt arbeid som skal til for at prøve å løse disse problemene. Det er ikke den beste måten for deg som ønsker å øke selskapets lønnsomhet, da det krever skarpt fokus og ekstremt god koordineringsevne på grunn av kompleksiteten i logistikkstyring hos selskaper med en gjennomsnittlig, til stor bilpark.

GPS-baserte flåtestyringssystemer er ikke bare mer pålitelige enn den menneskelige faktoren, de er også kostnadseffektive å implementere på lang sikt. Når en flåteadministrasjonsløsning adresserer alle prosesser i forsyningskjeden, får selskapet muligheten til å utføre flere oppdrag og dermed fakturere flere kunder.

Hva tjener bedriften min på flåtestyring?

Bedrifter kan redusere driftskostnadene raskt gjennom økt kontroll av flåten. Å være kostnadseffektiv er like viktig for små og store selskaper, men mengden av penger som forsvinner ut fra større flåter er helt klart større. Derfor er det viktig å få kontroll over bruken av kjøretøyene i riktig tide.

Flåtekontroll hjelper selskapet med å redusere drivstofforbruket ved å spore hvordan kjøretøyer brukes av hver sjåfør. For eksempel kan selskaper se om et kjøretøy har blitt hardt rammet under en bestemt reise. Det hjelper deg å ta sikre bilbeslutninger og snakke med sjåfører om hvordan dere skal kjøre mest effektivt, noe som til slutt kommer alle til gode, da det er mer penger igjen for ansatte når drivstoff- og servicekostnadene reduseres.

Fleet Complete sitt kontrollsystem for kjøretøy gjør det enkelt å gjennomføre turer effektivt og smidig. Som flåteansvarlig kan du planlegge på forhånd for å sikre den mest effektive ruten for minst mulig drivstofforbruk, slik at sjåfører raskt og trygt kan nå kunden eller oppdragsstedet.

Forbedret sikkerhet for kjøretøyet og føreren – bilen spores i tilfelle av tyveri

Sikkerhet er en viktig sak for selskaper med en eller flere biler. I tillegg til det grusomme faktum at ansatte og andre trafikanter kan bli skadet, kan kostnadene for bilulykker i form av sykefravær, servicetiltak og dermed kansellerte kundemøter, slå hardt mot både små og store selskaper.

En flåtestyringsløsing reduserer drastisk risikoen for å gå minus økonomisk på grunn av ulykker ved å få oversikt over ansattes kjøreatferd før ting går galt. Sjåfører med flåtestyring og elektroniske kjørebøker montert i bilen kjører generelt mer nøyaktig, noe som også gjenspeiler selskapets merke hvis dere kjører med stripete biler der selskapets logo er tydelig synlig.

GPS-enheten (kjøreboken som er trygt installert i bilen) er koblet til flåtestyringssystemet og kan vise nøyaktig hvor kjøretøyet er hvis det blir stjålet. Hvis bilene mangler dette, kan det ta måneder før politiet finner kjøretøyet, samtidig er det fare for at bilen og alle verktøyene i den aldri blir funnet hvis de mangler GPS-sporing.

Riktig dokumentasjon til Skatteetaten

Med flere yrkesbiler i selskapet er det spesielt viktig å ha riktige kjørebøker som viser hvordan kjøretøyene brukes når det Skatteetaten kommer for en kontroll. Med Fleet Complete kjørebok får dere dette automatisk i det samme systemet du bruker for flåtestyring.

{{cta(‘bce64245-7118-41d9-953b-6a2c6abf1df6’)}}

Derfor må bedrifter investere i flåtestyring

Det er tydelig at det kreves en omfattende løsning for flåtestyring og elektronisk kjørebok for at bedrifter i dag skal kunne håndtere logistikkutfordringer, være konkurransedyktige og nå sitt fulle potensial på samme gang. Å spore firmabiler, spare drivstoffkostnader, forbedre kjøreatferd og sikre sjåførenes sikkerhet og bruke mer tid på fakturering av kunder er bare noen av fordelene med Fleet Complete flåtestyring.

Fleet Complete er bransjens mest omfattende leverandør av telematikk og IoT-løsninger med over 600 000 brukere. Systemet er tilgjengelig på mobilen og andre internett-tilkoblede enheter for å gi flåteansvarlig tilgang til bilenes drift døgnet rundt.

Kontakt oss i dag for en gratis demo og oppdag hvordan du kan kontrollere flåten din for økt lønnsomhet, effektivitet og sikkerhet med bare ett klikk.

{{cta(‘8861a8fb-4086-4770-9b01-70018b4d094d’)}}

Related Articles