Elektronisk kjørebok

GPS-sporing og privatlivet

shutterstock_376840894_web-min

Under utviklingen av Fleet Complete-produktene har vi tenkt godt gjennom problematikken som eksisterer rundt bruk av GPS, og den enkelte medarbeiders privatliv.

De fleste av oss ønsker å dra nytte av teknologiske nyvinninger som GPS, men samtidig også verne om privatlivets fred.

Fleet Completes elektroniske kjørebok tillater at man får informasjon om bilbruk automatisk via GPS-teknologien. Samtidig er programvaren utviklet for at en skal kunne holde sine private turer utenfor dette regnskapet.

Fleet Complete GPS og privatlivet

Det er enkelt å holde jobb og privatliv adskilt:

  1. Alle turene logges automatisk og kommer inn i programmet med adresseangivelser
  2. Du angir om kjøreturene er private eller i forbindelse med jobb (Merk: Her kan du også slå sammen og/eller redigere turer)
  3. Når du er ferdig markerer du turene som ”utført”

Kjøreregnskapet er derfor allerede ferdig fylt ut og du kan sende dette videre til rette vedkommende for attestasjon, etc. Det kan være at du sender eksempelvis til regnskapsavdelingen eller til revisor, eller kanskje til systemets administrator dersom dere benytter Team-versjonen. Denne person kan kun se de turene som du har markert som tjenestereise. GPS-sporing og privatliv er dermed ikke et tema man behøver å engste seg over.

Så lett er det, og vi kaller det ”For your eyes only”. Det er også bare du som kan se turen på et kart. Administrator/revisor heller ikke se hvordan turen er kjørt, med mindre du gir tillatelse til dette. GPS/privatliv-problematikken er løst.

Kryptert data

Så snart du logger inn på systemet, er alle dine data kryptert. Dermed er de sikret overfor utenforstående, og ved sorteringen i ”utført”-boksen er temaene holdt adskilt. Dette fungerer omtrent som ditt vanlige mailprogram, eksempelvis Microsoft Outlook, og er like enkelt å bruke.

Vår erfaring er at det er viktig for mange ansatte at firmaet faktisk har tatt stilling til temaet GPS og privatlivet. Derfor har vi utviklet våre systemer med fokus på dette, samt både øvrig sikkerhet og brukervennlighet.

GPS-teknologi

I våre øvrige blogg-innlegg kan du lese mer om hvordan vi benytter oss av GPS-teknologien. For eksempel kan du finne ut hvordan satelitter og hardware kommuniserer med hverandre i OBD II bloggen. Eller om fordeler og ulemper ved Hardware og App-løsninger i forbindelse med valg av elektronisk kjørebok.

GPS og privatliv – Personopplysningsloven

GPS og privatliv er også viktig i forhold til personopplysningsloven. Ifølge denne kan ikke bedrifter ta vare på private data. Derfor beholder Ecofleet kun informasjon om deg på sin server så lenge du er kunde hos oss. Vi er forpliktet til å slette dine data så snart kundeforholdet opphører. Merk at skatteetaten kan kreve at du dokumenterer din kjøring flere år tilbake – ta derfor kopi av dine data dersom du ønsker å bytte kjørebokleverandør.

Løs din utfordring med GPS og privatlivet; kjøp Fleet Complete elektroniske kjørebok i dag!

{{cta(‘0a64ae96-4b8a-4ff8-a590-0ff14e0ca98f’)}}

 

Related Articles