digital kjørebok

En grønn flåte reduserer operasjonskostnader

I dette innlegget vil vi gi flere tips til hvordan du kan redusere flåtekostnader ved å gjøre flåten grønnere.

Green Driving-2

1) Invester i en telematikkløsning

For å kunne realisere en grønn flåte, blir du først nødt til å få oversikt over hva som er status nå, og dermed trenger du å måle. Telematikk samler inn, prosesserer og tolker data som gir deg innsikt I ting som drivstofforbruk, tomgangskjøring, kjørestil og mer. Denne innsikten gjør at du kan avgjøre hvilke områder som skal forbedres eller fokuseres på, og hvilke tiltak som skal settes inn.

 

2) En ny flåte er mer økonomisk

Sikre deg at flåten er så ny og oppgradert som mulig. Nye kjøretøyer er mer miljøvennlige enn gamle, så ha dette I bakhodet når du skal erstatte et kjøretøy. Teknologien i nyere kjøretøy, sikrer at det totale CO2-utslippet holdes nede på et minimum.

3) Belønn ansatte

Motivasjon er nøkkelen for å oppmuntre ansatte til å kjøre mer økonomisk. Nøkkelelementer for grønn kjøring, inkluderer at man overholder fartsgrensen og ikke akselererer unødvendig eller bremser hardt. Med tilgang til kjøredata, kan du gi poeng basert på kjøreatferden til hver enkelt sjåfør i selskapet ditt. Dette gjør det mulig, for eksempel, å kjøre konkurranser mellom ansatte: hvem kan kjøre mest økonomisk? Bonusen er at drivstoffkostnadene også vil reduseres, kjøretøy krever mindre vedlikehold og blir mindre slitt.

4) Bildeling

Telematikk gir innsikt til faktisk bruk av kjøretøyer. Du kan enkelt analysere om hvorvidt hvert enkelt kjøretøy i flåten er nødvendig. For noen selskaper, er bildeling svaret på å gjøre flåten grønnere og samtidig spare penger. Les mer om bildeling

5) Fortsett med regelmessig vedlikehold

Bruk telematikkløsningen for å holde styr på når hvilke kjøretøyer trenger vedlikehold, og motta automatiske notifikasjoner når det er på tide. Motorer som kjører som de skal, slipper ut færre giftstoffer i atmosfæren. Hold også øye med dekktrykket, fordi dekk som ikke har riktig trykk vil øke drivstofforbruket.
Les mer om automatiske vedlikeholds notifikasjoner.

Hvorfor en grønn flåte?

Kjøretøyer og dagens måter å drive kommersiell transport på, avhenger nesten utelukkende av fossilt brennstoff, hvilket er en stor bidragsyter til global oppvarming. Ved å forsøke å minimere mengden gasser og giftige partikler i luften, kan vi redusere den skadevirkningen vi har på planeten vår.
I tillegg er det penger å spare på en grønn flåte. Flåten bruker mindre drivstoff, kjøretøyet som kjøres på en økonomisk måte krever mindre vedlikehold og blir mindre slitt. Og det å styre mot mer økonomisk kjøring, reduserer også risikoen for trafikkbrudd og ulykker.

Vil du ha flere tips om hvordan du kan redusere flåtekostnader? 

 

{{cta(‘974ff7c1-ef65-4445-834a-6477b985669d’,’justifycenter’)}}

 

Related Articles