Elektronisk kjørebok

Prioriter sikkerheten for din bilpark

Visste du at overvåking av posisjonen til flåten din kan gi bedriften din en mengde nyttig informasjon? Ikke bare får du innsikt i viktige hendelser, som sanntids kjøretøyposisjon og -rute, men du lærer også mer om teamets kjøreadferd.

Med et GPS-sporingssystem kan bedriften din se hvor kjøretøyene er, om de brukes riktig, når de trenger vedlikehold og hvilke førere som kan trenge ytterligere sikkerhetsopplæring. 

 

Ulykker er dessverre en del av det å kjøre. Imidlertid, ved å få ytterligere innsikt i kjøreatferd og vedlikehold av kjøretøyet, kan bedriften din forbedre sjåførens sikkerhet betydelig. Nedenfor vil vi utforske tre forskjellige måter at øke sikkerheten for flåter og hvordan du kan komme i gang umiddelbart.

 

1. Analyser og diskuter kjøreatferd 

Sjåførens kjøreatferd har en betydelig påvirkning i antall trafikkulykker. Studier fra 2015 viser at sjåførens distraksjon -alt fra å snakke i eller skrive på telefonen, til å lese veibeskrivelse -er en medvirkende faktor i 22% av alle bilulykker og 71% av all lastebilulykker.

I tillegg til å bli distrahert under kjøring, kan en sjåfør også kjøre aggressivt eller søvnig.

Det å ha et dypere innblikk i hvordan sjåføren oppfører seg i trafikken er derfor viktig. Først da kan en leder identifisere all problematisk kjøreatferd som feil akselerasjon, kraftig bremsing, mobilbruk under kjøring eller fartsovertredelser. En god leder vil da kunne veilede de ansatte i trygg kjøreatferd og fokusere på de spesifikke problemene de må jobbe med.  

 

2. Tilpasset og personlig opplæring

Hvis du har en sjåfør som ofte opplever tretthet etter et langt skift, kan du samarbeide med sjåføren for å implementere umiddelbare og langsiktige strategier for å håndtere dette problemet. En umiddelbar taktikk kan være å ta regelmessige pauser eller en lur når han er sliten, mens en langsiktig strategi kan være å hjelpe sjåføren med å forbedre helse, kosthold, trening og livsstil.

 

Du kan også se flåtens samlede kjørevaner. Dette kan for eksempel være nyttig hvis du vil dele opp opplæringsprogrammene dine i små grupper av sjåfører med spesifikke kjørevaner for å tilpasse opplæringen deres. Du bør også vurdere å belønne sjåfører når de viser konsistent modellatferd og hvis de følger føreropplæringen – f.eks ved å gi bonuser, gavekort og fridager.

 

Elektroniske kjørebøker øker sikkerheten for din bilpark.

 

3. Forbedre vedlikeholdet av kjøretøyene

Når det gjelder trygge kjøremetoder, vil det også øke sjåførens sikkerhet å sørge for at flåten din er godt vedlikeholdt. Med den rette programvaren for GPS kjøretøysporing kan du konfigurere påminnelser og e-postvarsler basert på kjøretøyets trippteller, tid eller terskler på antall motortimer. 

 

Fleet Completes nyeste programvare gjør også kjøretøyets vedlikeholds-påminnelser mer skreddersydd, med ytterligere kjøretøy informasjon spesifikk til det enkelte kjøretøyet, for eksempel kjøretøyets identifikasjonsnummer (VIN) og registrerings- eller lisensnummer. Dette gjør prosessen raskere og mer nøyaktig, og identifikasjonen enklere, noe som effektiviserer serviceprosessen.

 

Denne metoden sikrer at du kan overvåke og støtte flåten din, uten å bekymre deg for å gå glipp av en service igjen. Riktig vedlikehold av kjøretøyene dine forhindrer unødvendige havarier, kostbare reparasjoner og nedetid når du er på verkstedet.

 

Bunnlinjen

Telematikk og GPS-sporing gir mange fordeler. De kan øke sikkerheten til sjåførene og flåten din betydelig ved å hjelpe deg med å identifisere kjøretøyets posisjon og rute i sanntid, og teamets kjøreadferd – noe som også gjenspeiles i bunnlinjen din. Kostnaden for programvaren kan koste deg prisen av en tank med bensin per måned, men mengden drivstoff du sparer med korrekte kjørevaner og ruteoptimalisering kan beløpe seg til hundretusenvis av kroner i året.

  

Kjøretøysporing trenger ikke å være komplisert. Hvis du vil snakke med noen om å forbedre sikkerheten til flåten din, kan du kontakte oss nå!

 

Ønsker du mer informasjon om løsningene våre?

{{cta(‘974ff7c1-ef65-4445-834a-6477b985669d’)}}

 

Related Articles