bildeling

Hvordan fungerer bildeling for firmaer?

De nye delings- og samarbeidsmodellene spretter opp overalt, uansett om det er utleie av leiligheten din til noen som vil besøke byen din et par dager, eller å pendle mer effektivt med bildeling.

Bildeling for firmaer

Deleøkonomien kommer tydeligst til uttrykk i transportsektoren. På denne måten blir bildeling raskt en bærebjelke når det kommer til mobilitet. I mellomtiden gjør markedet det det kan for å tilby enklere løsninger og reduksjon av bedriftens karbonavtrykk.

Bildeling har også gjort inntog i firmaer. Mange selskaper har startet en intern bildelings-service som tilbys til alle ansatte som en enkel mobilitetsløsning.

Det er flere grunner til hvorfor firmaer og statseide selskaper tar initiativ til bildeling innad i bedriften. Hovedmotivasjonen er å redusere antall kjøretøy i flåten til det som er strengt nødvendig. Dette bidrar til optimalisering av bruk av kjøretøyer og reduserer kostnader i forbindelse med administrasjon av flåten, som leasingkostnader, parkeringskostnader, drivstoff og kostnader i forbindelse med reparasjon og vedlikehold.
Den nest største faktoren er å redusere CO2-utslipp ved å ha færre biler på veien. Ulike globale initiativer er blitt utviklet for å akselerere reduksjonen av CO2 i atmosfæren. Dette gir selskaper og statsorganisasjoner en økonomisk fordel ved å endre hvordan flåten benyttes.

 

5 hovedfordeler ved bildeling

Flere kunder bruker allerede vår bildelingsløsning. Basert på deres erfaringer, har vi funnet de fem viktigste fordelen.

 

  • Tilby ansatte bedre tilgang til firmabiler
  • Fjerne underutnyttede kjøretøyer fra flåten
  • Redusere tidkrevende administrative oppgaver
  • Gi ledere et oversiktlig overblikk over bruk av kjøretøy i firmaet
  • Redusere kostnader i forbindelse med flåten

bildeling 2

 

10,000 ansatte og 1,600 kjøretøyer

Statsdrevne organisasjoner har i særdeleshet skulle føye seg etter begrensninger i forbindelse med budsjett. De driver med maksimal grad av transparens i organisasjonen, så de kan demonstrere at skattebetalernes penger blir brukt på en forsvarlig måte. Dette er en av grunnen til hvorfor organisasjoner som det litauiske politi og den danske hæren belager seg på Fleet Complete og deres bildelingsløsning.

Det litauiske politiet har mer enn 10,000 ansatte som sammen benytter ca. 1,600 kjøretøyer. Den danske hæren har en flåte på omkring 2,200 kjøretøyer. Med så store antall, er det helt klart en administrativ utfordring.

Rapporter skal utformes for hvem som kjører hvilket kjøretøy, hvor, når og hvordan. Så et eget reservasjonssystem med automatisk rapportering på bruk av kjøretøy gjør en stor forskjell.

 

Hvordan fungerer bildeling for firmaer?

Fleet Completes bildelingsløsning tilbyr et system for reservasjon av kjøretøy, beskjed om ledige kjøretøyer, automatiske notifikasjoner, RFID nøkkelfri tilgang og detaljerte analyser og rapporteringsmuligheter som gir integrert transparens på tvers av hele organisasjonen.

Dette ekstremt praktiske systemet fjerner alt det administrative arbeidet fra dine hender. Bildeling eliminerer behovet for feilfylt bruk av Excel-ark eller Outlook eller Google-kalendere, som ikke alltid er oppdatert korrekt. Programvaren viser også nøyaktig hvor de ledige bilene befinner seg. For eksempel kan brukere finne ut hvor den nærmeste bilen er og se lokasjonen på et online kart. Dermed kan de enkelt hente bilen. Alt de skal huske er førerkortet.

Bildeling gir også brukere muligheten for å indikere hvilke kollegaer som skal dele bil. Systemet velger en ledig bil for det antall mennesker det er snakk om, eller en buss hvis det er en større gruppe. Hver passasjer får en e-post med bekreftelse på reservasjonen, og en live-link som viser kjøretøyets eksakte lokasjon.

Med så effektiv bruk av kjøretøyer, vil flåten kjøre færre kilometere, bruke mindre drivstoff og slippe ut mindre CO2. Og det gjør din bedrift mye grønnere og kostnadseffektiv!

 

Vil du vite mer om vår bildelingsløsning? Kontakt oss gjerne.

 

{{cta(‘974ff7c1-ef65-4445-834a-6477b985669d’,’justifycenter’)}}

 

Related Articles